A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част на 7 и 9 февруари 2018 г. в град Плевен

На 7 февруари 2018 г., в град Плевен, бригаден генерал Илко Йорданов – командир на Националната гвардейска част, Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ и Калин Сърменов – актьор и директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, ще открият гвардейски музеен кът в сградата на училището. На 9 февруари 2018 г. във Военния клуб в град Плевен ще се проведе ритуал по освещаване на знамето на създадения в страната Втори ученически гвардейски отряд, като това ще стане при спазване на стара царска традиция. Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство митрополит Игнатий. Събитието е под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев. Сред официалните гости ще са представители на държавни и местни институции, общественици, политици, дейци на културата, спортисти и др.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.