A+ A A-

Посещение на президента на Република България Росен Плевнелиев в Националната гвардейска част на 10 май 2016 г. по повод освещаване на параклис „Свети Архангел Михаил” и откриване на игрище за минифутбол и реновирани обекти

Днес, 10 май 2016 г., президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев посети Националната гвардейска част. При пристигането си той беше посрещнат с почетен караул на строевия плац на формированието. След товаПрезидентът присъства на ритуала по освещаване на новоизградения параклис „Свети Архангел Михаил”. Освещаването беше отслужено от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит. На тържественото събитие присъствахасъщо така и министърът на отбраната, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, генерали и офицери от въоръжените сили и други официални гости.

С кратко встъпително слово командирът на Националата гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев приветства гостите и изрази благодарността си, че са се отзовали на поканата да бъдат сред гвардейците днес. Президентът поздрави командването и личния състав на гвардията за усилията, които непрекъснато полагат за усъвършенстване на  учебно-материалната и битовата база. След това Президентът,  министърът на отбраната, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и командирът на НГЧпрерязаха трикольорната лента и обявиха за открити реновираната сграда на Втори гвардейски смесен батальон,игрището за минифутбол и реновираната сграда на Гвардейския представителен духов оркестър. По-късно гостите разгледаха новопостроените обекти, а епископ Григорий ги поръси със светена вода.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.