A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в Република Македония

На 6 май 2015 г., на българското военно гробище в Ново село, Република Македония, гвардейци от Националната гвардейска част ще участват в поклонение по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

В поклонението, което ще започне със заупокойна молитва, полагане на венци и цветя и отдаване на почит към паметта на падналите в защита на националните идеали герои, ще вземат участие над 300 ученици от Благоевградска област, духовият оркестър на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, граждани от Република Македония и Република България

Събитието се провежда за девета поредна година по инициатива на Фондация Българска памет и цели създаване на традиция за съвместно празнуване на значими дати в националния календар на двата съседски народа в духа и перспективата на общото ни европейско бъдеще.

 

 

 

 

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.