A+ A A-

Президентът на Република България откри строеви плац в района на Националната гвардейска част на 24 март 2015 г.

На 24 март 2015 г. от 14:30 ч. в Националната гвардейска част Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев откри новопостроения строеви плац. Гости на церемонията бяха заместник-министърът на отбраната г-н Орхан Исмаилов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, контраадмирал Фиданов – съветник на Президента по военната сигурност, началникът на ВА „Г.С.Раковски” – контраадмирал Митко Петев и др.

Президентът беше посрещнат на плаца с почетен караул и прие неговия строй. След тържествения марш на почетния караул се състоя ритуалът по освещаване на строевия плац. Освещаването бе извършено от Негово Преосвещенство епископ Тихон.

Президентът на Република България, заедно с командира на Националната гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев, прерязаха трикольорната лента и обявиха новия обект за открит.

Приветствие към присъстващите поднесе командирът на Националната гвардейска част. След това той благодари на президента и на ръководството на министерството на отбраната за оказаната помощ при изграждането на строевия плац и ги увери, че условията, които предоставя той, ще бъдат използвани в максимална степен за издигане и усъвършенстване на строевата подготовка на гвардейците.

След това гостите бяха запознати с обновения музеен кът в щаба на Националната гвардейска част и с идеите на командването за по-нататъшното усъвършенстване на учебно-материалната база на военното формирование.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.