A+ A A-

17 ноември 2013 – Световен ден на възпоменание към жертвите на пътнотранспортните произшествия

Уважаеми съграждани,

На 17 ноември - Световния ден на възпоменание към жертвите на пътнотранспортните произшествия, за поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на нашата страна, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат.

През първите 8 месеца на 2013 г. са регистрирани 4530 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 365 граждани и са били ранени 5279. Пътнотранспортните произшествия с тежки последици не са природно бедствие, на което не можем да се противопоставим, и не са цената, която трябва да плащаме за нашата ежедневна мобилност. Те са бедствие в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани.

Нека този ден е ден на размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазните колани и каски, да избират разумната скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействие на алкохол или упойващи вещества. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците към разум и отговорност като участници в движението. Нашето лично поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата.

На този ден да изкажем своята благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите - към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

         Нека всички ние заедно, институции и участници в движението, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще!

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.