A+ A A-

Концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили по случай 50 години от създаването на Армейския естраден ансамбъл

През тази година се навършват 50 години от създаването на естрадата на Българската армия (Армейския естраден ансамбъл), чийто достоен продължител в днешно време е Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. През състава му са преминали едни от най-видните български дейци на изкуството и културата, оставили трайна следа в нашата музикална култура.

За тържественото отбелязване на тази юбилейна годишнина на 30 септември 2013 г. в Народния театър „Иван Вазов” ще се проведе тържествен юбилеен концерт под патронажа на министъра на отбраната г-н Ангел Найденов и министъра на културата г-н Петър Стоянович.

За участие в него са поканени видни български изпълнители, преминали по пътеките на армейското изкуство, като Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Михаил Белчев, Христо Кидиков, Стефка Оникян, Кичка Бодурова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Христов, Нели Рангелова и други.

 

 

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.