A+ A A-

Посещение на делегация от Националната гвардейска част в 154-ти отделен Комендантски Преображенски полк в гр. Москва, Руската федерация

От 24 до 26 юли 2013 г. делегация от Националната гвардейска част с ръководител командира на Националната гвардейска част – полковник Боян Ставрев, беше на посещение в 154-ти отделен Комендантски Преображенски полк в гр. Москва, Руската федерация. Мероприятието е включено в Плана за двустранно сътрудничество в областта на отбраната между Република България и Руската федерация за 2013 г.
154-ти отделен Комендантски Преображенски полк е формирование от руските въоръжени сили, предназначено да носи гарнизонната и караулната служба в Московския гарнизон и отдаване на военни почести при посрещане на чуждестранни държавни и военни делегации. По време на посещението си българските военнослужещи разгледаха православния храм на полка, музейния кът, щаба на полка, помещенията на ротите и оркестралната зала и се запознаха с историята на полка. Беше им показана и военна техника и въоръжение. Гостите имаха възможността да наблюдават военни ритуали, изпълнявани от почетен караул и смяната на почетните часови пред вечния огън на Паметника на Незнайния войн в Москва.
За краткия престой и при осъществените контакти с руските военнослужещи се установи, че в професионално отношение дейностите по подготовката и провеждането на мероприятията от българската и руската гвардия са сходни. Обучението на гвардейците се основава на един и същи строеви устав и методика. Оркестрацията е сходна. Последователността в руските ритуали е същата, както в българските, дори въоръжението на руските гвардейци при отдаване на военни почести е същото – 7,62 мм самозарядна карабина „Симонов”.
 Културната програма, подготвена от руските домакини включваше посещение на Московския Кремъл и Централния музей на въоръжените сили, туристическа обиколка с кораб по река Москва и разглеждане на забележителности с автобус.

 

                      

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.