A+ A A-

Посещение на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев в Националната гвардейска част

Днес, 9 юли 2013 г., президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев посети района на Националната гвардейска част.

Президентът беше посрещнат с почетен караул пред паметника на загиналите гвардейци във войните за национално обединение на България.

Г-н Плевнелиев посети района, в който се намират Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили и разгледа репетиционните зали, в които оркестрантите и изпълнителите се подготвят за своите участия в представителни и протоколни мероприятия.

След това президентът разгледа сградата, в която се помещава Първи гвардейски батальон, където се запозна с първата жена-гвардеец Гергана Иванова, и интендантските работилници – шивашка и обущарска, в които се извършва поддръжката на гвардейските униформи и ботуши.

В края на посещението си той даде кратка пресконференция пред щаба на Националната гвардейска част.

 

 

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.