A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в тържествени мероприятия по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Участие на Националната гвардейска част
в тържествени мероприятия по повод 2 юни – Ден на Ботев
и на загиналите за свободата и независимостта на България


По случай 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България Националната гвардейска част ще участва в следните тържествени мероприятия:
- Концерт на Гвардейския представителен духов оркестър на 27.06.2013 г. от 10:00 ч. на пл. „Христо Ботев” в гр. Враца;
- Концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на 27.06.2013 г. от 18:00 ч. в Ботев парк, гр. Козлодуй;
- Тържествена проверка (заря) на 01.06.2013 г. от 21:00 ч. на площад „Христо Ботев” в гр. Враца.
Тържествената проверка ще се проведе с участието на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, министъра на отбраната г-н Ангел Найденов, заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, представители държавната и местната власт.
В тържествената проверка ще участват следните знамена-светини:
Самарско знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 1-ви конен полк на Н. В. Фердинанд I, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, знаме 13-ти пехотен Рилски полк, знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк, знаме на 25-и пехотен Драгомански полк.
- Тържествено отбелязване на 137-ата годишнина от гибелта на Христо Ботев на 02.06.2013 г. от 11:00 ч. пред бюст-паметника му на Алеята на възрожденците в Борисовата градина. Мероприятието се организира от Столична община. Националната гврадейска част ще изпълни военен ритуал с участието на гвардейци-венценосци, почетни часови и Гвардейски представителен духов оркестър.
- Тържествена смяна на почетния гвардейски караул на 02.06.2013 г. от 12:00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България.

Национална гвардейска част

Национална гвардейска част

Национална гвардейска част

Национална гвардейска част

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.