A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в честването на Националния празник на Република България – 3-ти март

По случай честването на Националния празник на Република България – 3-ти март Националната гвардейска част ще участва в следните мероприятия:

- От 11:00 ч. на 03.03.2013 г. пред Паметника на Незнайния войн – церемония по издигане на националното знаме на Република България. По време на церемонията при изпълнението на националния химн ще бъдат  произведени 20 артилерийски салюта.

- От 12:00 ч. на 03.03.2013 г. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

- От 12:00 ч. на 03.03.2013 г. в зала „България” ще се проведе съвместен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Софийска филхармония под патронажа на министъра на отбраната. Ще бъдат изпълнени произведения на Веселин Стоянов, Жорж Бизе, Йохан Щраус, Любомир Пипков, Николай Братанов, Марин Големинов, Джордж Гершуин, Дмитрий Шостакович, Атанас Бояджиев, Йоханес Брамс, Димитър Вълчев, Пьотр Илич Чайковски.

- От 18:30 ч. на 03.03.2013 г. на пл. „Народно събрание” ще се проведе тържествена проверка. В края на проверката ще има празнична илюминация.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.