A+ A A-

Националната гвардейска част проведе тържествена церемония по учредяване на ХІІ-ти ученически гвардейски отряд към СУ „Бачо Киро“, гр. Павликени на 29 юни 2021 г.

На 29 юни 2021 г. в гр. Павликени Националната гвардейска частпроведе тържествена церемония по учредяване на ХІІ-ти ученически гвардейски отряд към СУ „Бачо Киро“.

По време на церемонията командирът на Националната гвардейска част – полковник Кънчо Иванов прие строя на учениците от ХІІ-ти ученически гвардейски отряд. След това служител на Българската православна църква извърши освещаване на знамето на ученическия отряд. Знамето беше връчено от командира на Националната гвардейска част, който поздрави учениците и подчерта необходимостта да пазят свято знамето, гордо да носят гвардейската униформа и с делата си да бъдат достойни за нея.

Полк. Кънчо Иванов подари на директора на СУ „Бачо Киро“ – г-жа Петя Неделчева, плакет на Националната гвардейска част и картина.

В края на церемонията Гвардейският представителен духов оркестър и солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили изпълниха химна на Българската армия „Велик е нашият войник“ и песента „Моя страна, моя България".

 

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.