A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в тържествена проверка-заря по повод 100-годишнината от Балканските войни и създаване на българската Първа армия

По случай 100-годишнината от Балканските войни и създаване на българската Първа армия Националната гвардейска част ще проведе тържествена проверка-заря на 28.11.2012 г. от 19:00 ч. пред паметника на Незнайния войн.
В тържествената проверка ще участват следните знамена-светини: знамето на 11-ти пехотен Сливенски полк, знамето на 25-ти Драгомански полк, знамето на 24-ти Черноморски полк, знамето на 30-ти Шейновски полк, знамето на 1-ви Конен полк, знамето на 13-ти Рилски полк, знамето на 23-ти Шипченски полк, знамето на 6-ти пехотен Търновски полк.

Преди тържествената проверка-заря Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще изнесе тържествен концерт от 16:00 ч. в Централния военен клуб.
Инициатори на тържествените мероприятия са инициативен комитет под ръководството на кмета на гр. София – г-жа Йорданка Фандъкова и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.