A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в тържествена церемония по връчване на сертификати и знаме на ученически гвардейски отряди от България и румънски младежки гвардейски отряд на 28 юни 2021 г. в гр. Плевен

На 28 юни 2021 г. в СУ "Иван Вазов" -гр. Плевен Националната гвардейска частучаства в тържествена церемония, която бе финалното събитие по проект"Младите хора и социалното включване в мултикултурния град" на българското Сдружение "Младежки гвардейски отряди" и румънската асоциация АКЧЕС, реализиран с финансовата подкрепа на Програма "Еразъм +".

На тържественатa церемония участниците от СУ "Иван Вазов" - гр. Плевен, 6-ти ученически гвардейски отряд при СУ "Христо Ботев" –гр. Айтос  и румънски младежки гвардейски отряд получиха сертификати за успешно приключилото им обучение, а младежкият отряд от Румъния – и  своето знаме.

От 20 до 28 юни 2021 г. български и румънски младежи се обучаваха в България по различни дисциплини като в процеса на обучение и тренировки се включи и Националната гвардейска част.

По време на церемонията командирът на Националната гвардейска част – полковник Кънчо Иванов връчи сертификати на румънския младежки гвардейски отряд, както и знака на Националната гвардейска част –заспомен от съвместното обучение.

Гвардейският представителен духов оркестър и солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили изпълниха на живо химните на България и Румъния, както и великата песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България", с което направиха празника още по-значим.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.