A+ A A-

Участие на Националната гвардейска част в честването на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

По случай тържественото честване на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия Националната гвардейска част ще участва в следните мероприятия:
- на 3 май 2019 г. от 20:00 ч. пред билетния център на НДК ще се проведе музикален парад с участието на Гвардейския представителен духов оркестър, представителните духови оркестри на видовете въоръжените сили и Фестивалния оркестър от състава на НВУ „Васил Левски“ и в.ф. 24150 - Стара Загора.
- на 5 май 2019 г. от 19:00 ч., в Зала 1 на НДК ще се проведе празничен концерт с участието на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. След завършване на концерта ще се проведе празнична илюминация.
- на 6 май 2019 г. от 09:00 ч., пред паметника на Незнайния войн ще бъде извършен водосвет на бойните знамена и знамената - светини;
- на 6 май 2019 г. от 10:00 ч., на площад „Княз Александър I”, ще се проведе военен парад с командващ генерал-майор Иван Лалов, заместник-командващ на Съвместното командване на силите. По време на военния парад, при изпълнение на националния химн, ще се произведат 20 артилерийски салюта;
- на 6 май 2019 г. от 12:00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.
 

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.